fbpx

Децата в КРДР Пловдив рисуваха на тема „Моят щастлив ден“ с проф. д-р Мъгърдич Касапян

На  27 юни 2023 г. в Комплекса за ранно детско развитие на фондация „ За Нашите Деца“ в Пловдив,  се проведе успешна сесия по рисуване с цветни моливи на тема „Моят щастлив ден“. Сесията бе проведена в залата на Постоянна изложба „Другото детство“. Участие взеха 17 деца на възраст между 3 и 10 години.

Водещ на сесията бе проф. д-р Мъгърдич Касапян, известен специалист в областта на изобразителното изкуство. Той сподели своите знания и опит с децата, като ги въведе в магията на рисуването и ги насърчи да изразят своите въображения и емоции чрез изкуството. Професионалният подход на проф. д-р Касапян привлече вниманието на децата към детайлите и техниките на рисуването, вдъхновявайки ги да разкажат своите истории за щастливите дни в техния живот.

Сесията събра целева група от деца, които са потребители на Комплекса. Участието им в събитието бе важен момент за културния обмен и сближаването между тях. Децата се включиха активно в сесията, споделяйки своите идеи и персонални възгледи върху темата „Моят щастлив ден“. Техните творби пресъздадоха красивите усмивки и приятни емоции на малките художници.

Сесията се проведе в Комплекса за ранно детско развитие на фондация „За нашите деца“, като част от дейностите по проект „Слънцето грее еднакво за всички“, финансиран от Национален фонд „Култура“, по програма  „Социално ангажирани изкуства‘22, Работа с общности и групи в неравностойно положение“.