fbpx

Актьорска сесия за деца с Драматичен театър Пловдив в КРДР Пловдив

13 деца от Комплекса за ранно детско развитие в Пловдив взеха участие в малък етюд по българската народна приказка „Момче и вятър“. Актьорската сесия се проведе в залата на Постоянна изложба „Другото детство“ към Комплекса, с партньорството на Драматичен театър Пловдив.

Популярната приказка „Момче и вятър“ привлече вниманието на най-млаките със своята интересна и поучителна история, а актьорите от Драматичен театър Пловдив споделиха с тях своите умения по актьорско майсторство и сценична реч. Актьорската игра развива у децата умения като правоговор и дикция, пластичност, правилна стойка, ритмичност, въображение, съобразителност.

Актьорската сесия събра целева група от деца, потребители на Комплекса, на възраст между 4 и 10 години. Творческата атмосфера, създадена в залата на Постоянна изложба „Другото детство“, предразположи малчуганите да разгърнат своите възможности за себеизразяване, като се включват в актьорската игра.

Сесията се проведе в Постоянна изложба „Другото детство“ към Комплекса за ранно детско развитие Пловдив на фондация „За нашите деца“, като част от дейностите по проект „Слънцето грее еднакво за всички“, финансиран от Национален фонд „Култура“, по програма  „Социално ангажирани изкуства‘22, Работа с общности и групи в неравностойно положение“.