fbpx

Децата в КРДР Пловдив нарисуваха своята мечта, заедно с проф. д-р Мъгърдич Касапян

В Комплекса за ранно детско развитие на фондация “За Нашите Деца” в Пловдив се проведе втора поредна сесия по рисуване със сухи пастели на тема „Нарисувай своята мечта“ с проф. д-р Магърдич Касапян. Сесията отново протече в залата на Постоянната изложба „Другото детство“, като се включиха 15 деца на възраст между 4 и 10 години.

Водещият, проф. д-р Мъгърдич Касапян, вдъхнови малките участници да разкрият своя творчески потенциал, като пресъздадат в картини най-съкровените си детски мечти. Креативните занимания предизвикаха голям интерес у малките художници, които се запознаха с техниката на рисуването с пастели и с желание и ентусиазъм изпъстриха залата с цветни творби.

Сесията събра целева група от деца, потребители на Комплекса. Участието им в събитието бе важен момент за културен обмен, тъй като се проведе в Постоянната изложба „Другото детство“, а досегът им с изобразителното изкуство стимулира развитието на тяхното въображение и креативност.

Сесията се проведе в Постоянна изложба „Другото детство“ към Комплекса за ранно детско развитие Пловдив на фондация „За нашите деца“, като част от дейностите по проект „Слънцето грее еднакво за всички“, финансиран от Национален фонд „Култура“, по програма  „Социално ангажирани изкуства‘22, Работа с общности и групи в неравностойно положение“.