fbpx

Децата в КРДР Пловдив рисуваха за трети път с проф. д-р Мъгърдич Касапян

Деца на възраст между 6 и 10 години се включиха успешно за трети пореден път в сесия по рисуване с акварелни бои, на тема „Как ще се чувствам на друга планета?“. Водещ на сесията бе с проф. д-р Магърдич Касапян, известен специалист в областта на изобразителното изкуство. Сесията отново бе проведена в залата на Постоянна изложба „Другото детство“.

Малките участници разкриха своя творчески потенциал, като се запознаха с техниката за рисуване с акварели и с голям ентусиазъм създадоха цветните си рисунки на космическа тема. Рисуването в детска възраст спомага за развиване на фината моторика, въображението и асоциативното мислене, подобрява концентрацията и насърчава общуване между връстниците.

Сесията събра целева група от 15 деца, потребители на Комплекса. Участието им в събитието бе важен момент за културния обмен, тъй като се проведе в Постоянната изложба „Другото детство“, а досегът им с изобразителното изкуство стимулира развитието на тяхната креативност.

Сесията се проведе в Постоянна изложба „Другото детство“ към Комплекса за ранно детско развитие Пловдив на фондация „За нашите деца“, като част от дейностите по проект „Слънцето грее еднакво за всички“, финансиран от Национален фонд „Култура“, по програма „Социално ангажирани изкуства‘22, Работа с общности и групи в неравностойно положение“.