fbpx

Музикални игри „Вълшебни струни“ с къща за музикални вълшебства „Дивизи“ отново зарадва децата от КРДР Пловдив 

На 4 септември 2023 г. 10 деца от КРДР Пловдив взеха участие в интерактивни музикални занимания за деца, заедно с музиканти от Къща за музикални вълшебства „Дивизи“. Децата бяха на възраст между 5и 10 години, а сесията бе проведена в залата на Постоянна изложба „Другото детство“.  

Партньорите ни от музикалната къща потопиха децата в приказния свят на музиката, като ги запознаха със струнните инструменти китара и цигулка. Малчуганите научиха какви са различните елементи на китарата и цигулката, сглобиха картонени китари и пробваха сами да свирят на музикалните инструменти. Музикантите провокираха интерес у малките участници, като ги въвлякоха в активни подвижни игри, на фона на откъси от различни музикални произведения, включително класическа музика. 

Музикалните занимания подпомагат всички области на детското развитие и допринасят за умения като фина моторика, интелектуална, социално-емоционална, двигателна и езикова интелигентност. Излагането на децата на музика по време на ранното им развитие им помага да научат звуците и значенията на думите, като същевременно им позволява да изразяват себе си.  

Сесията събра целева група от деца, които са потребители на Комплекса. Участието им в събитието бе важен момент за културния обмен и сближаването между тях. Децата се включиха активно в сесията, споделяйки своите идеи и персонални възгледи върху темата „Моят щастлив ден“. Техните творби пресъздадоха красивите усмивки и приятни емоции на малките художници. 

Сесията се проведе в Комплекса за ранно детско развитие на фондация „За нашите деца“, като част от дейностите по проект „Слънцето грее еднакво за всички“, финансиран от Национален фонд „Култура“, по програма  „Социално ангажирани изкуства‘22, Работа с общности и групи в неравностойно положение“. 

Вижте още